Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες, συνάδελφοι, γονείς και τοπική κοινότητα

Παραμονή της ονομαστικής του εορτής και πολιούχου της Σιάτιστας, τιμούμε τη μνήμη ενός εξαιρετικού καθηγητή και ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπαίδευση και τη νεολαία μας. Ο Τάκης Μπάτζιος υπηρέτησε το λύκειο μας με αυταπάρνηση, αφοσίωση και αγάπη για τη μάθηση, καθιστώντας την εκπαίδευση έναν πυλώνα του διαπροσωπικού και επαγγελματικού του βίου.

Δεν αντιμετώπιζε τη διδασκαλία ως απλό καθήκον, αλλά ως απόσταγμα της ανθρώπινης σοφίας. Με το πάθος του για τη γνώση, μετέδιδε τον ενθουσιασμό του στους μαθητές και μαθήτριες του, ενθαρρύνοντάς τους να εξερευνήσουν τον κόσμο της γνώσης με περιέργεια και διάθεση για ανάπτυξη. Βοηθούσε τους μαθητές/τριες του ν’ ανακαλύψουν το δυναμικό τους, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να αναλάβουν την ευθύνη της δικής τους μάθησης. Έγινε μέντορας και σύμβουλος των μαθητών/τριών του, προσφέροντας τους τη στήριξη που χρειάζονταν στο σημαντικό αυτό βήμα της ζωής τους. Η προσφορά του στο λύκειο μας και στη νεολαία ήταν ανεκτίμητη. Οι ίδιοι οι μαθητές/τριες και οι συνάδελφοί του δεν θα ξεχάσουν ποτέ την επιρροή που άσκησε στις ζωές τους.

Ας τιμήσουμε αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο για την αφοσίωση του στην εκπαίδευση και τη νεολαία. Ας συνεχίσουμε την κληρονομιά του, εμπνεόμενοι από την αγάπη του για τη γνώση και την ανάγκη να μεταδίδουμε τη σοφία μας στις επόμενες γενιές.

Καλούμε τους συγγενείς, συναδέλφους και φίλους του, στην αποκάλυψη της Επιγραφής Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δημήτριος Μπάτζιος» στις 27/10/2023 Παρασκευή και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑΛ Σιάτιστας

Από admin